COBOSYSTEMS

MORGO FOLIETECHNIEK BV

Morgo Folietechniek, Marktleider in bouwfolie
Morgo Folietechniek biedt totaaloplossingen op het gebied van technische folies, bouwfolies tapes, waterkering, afdichting, isolatie, hijsvoorzieningen voor de bouw, timmerindustrie en prefab houtbouw (HSB).
Producten voor de productie van prefab houten wanden, daken en kozijnen.
Kwaliteit, maatwerk en een goed advies aan de klant nemen we daarbij uiterst serieus.
Het leveren van kwaliteit geldt ook nadrukkelijk voor onze dienstverlening.
We zijn te allen tijde vraagbaak, sparringpartner en adviseur voor onze klanten.
Bij Morgo Folietechniek B.V. werken we constant aan het ontwikkelen van nieuwe folies die nog betere eigenschappen hebben en nog meer toepassingen mogelijk maken.
Uiteraard gestuurd door de actuele ontwikkelingen in de bouw.
Thema’s als UV-bestendigheid, brandklasse, hittebestendig en duurzaamheid zijn inmiddels bijna standaardeigenschappen voor onze producten.

Morgo Folietechniek B.V. is inmiddels meer dan dertig jaar een ontwikkelende toeleverancier van folies voor de bouw.
Van dak-, wand- en gevelfolies tot en met inpakfolies en vloerfolies.
Al dan niet waterkerend, dampopen, UV-stabiel of isolerend.
Voor iedere toepassing hebben wij de beste folie-oplossing in huis.
Om de kwaliteit te garanderen controleert onze afdeling research en development dagelijks onze folies in ons eigen onderzoekslaboratorium.
Met geavanceerde apparatuur testen wij onder extreme omstandigheden de rek- en treksterkte, de UV-stabiliteit, de waterkerendheid en de brandwerendheid van onze technische folies en overige producten.
Waar mogelijk beschikken al onze producten over een KOMO attest en of brandcertificering.

Productgamma:

MorgoFassade FR - voorgespannen open technisch textiel voor gevelafwerkingen.

MorgoFassade Slim - voorgespannen open technisch textiel voor gevelafwerkingen. Membraan, bestaande uit 2 lagen Nonwoven (Hals stabilised) waartussen een breathable film en een wapening. Dit UV bestendige membraan is W1, winddicht en dampopen en geschikt voor gedeeltelijk open gevels met maximale kieren van 10 mm of 10 procent.

MorgoTop FH - dampopen / uv-stabiele onderdakmembranen voor licht tot zeer licht hellende daken.

MorgoTop ZF - dampopen / uv-stabiele onderdakmembranen voor licht tot zeer licht hellende daken.

MorgoVent - soepele folies voor onderdaken.

MorgoVent Reflex - soepele folies voor onderdaken. Een speciaal ontwikkeld membraan met reflecterende laag, voor extra isolatie. Deze hoogwaardige waterkerende en dampopen folie onderscheidt zich vooral door de reflecterende laag aan de buitenzijde van de membraan.

MorgoVent 120 - soepele folies voor onderdaken. Waterkerend, dampdoorlatend en UV stabiel membraan voor dak- en wandbekleding. Hoogwaardig membraan voor dak- en wandbekleding. Het Komo-gecertificeerd membraan bestaat uit 2 lagen geotextiel met daartussen een High Breathable Film.

MorgoVent 150 - soepele folies voor onderdaken. Een zwaardere (140 gr/m2) variant op de MorgoVent 120, verhoogde mechanische eigenschappen. Hoogwaardig membraan voor dak- en wandbekleding. Het Komo-gecertificeerd membraan bestaat uit 2 lagen geotextiel met daartussen een High Breathable Film.

MorgoVent Metal - soepele folies voor onderdaken. Dit membraan is vooral geschikt onder metalen dakbedekking (geluidsreductie van 14db !). Opgebouwd uit een 3-laags MorgoVent 150 vlies, met extra toplaag van polyamide, zodat een extra ruimte tussen dakbedekking en onderliggend membraan ontstaat, waardoor condenswater eenvoudig wordt afgevoerd en geen beschadigingen in de waterdichtheidslaag ontstaan.

MorgoVent VX - onderdaken, soepele folies, alg.

MORGO FOLIETECHNIEK BV

Adres:
Bettinkhorst 35
7207 BP Zutphen
Telefoon:
0031 (0)575 511 508
Fax:
0031 (0)575 511 538
Website:

Producten van MORGO FOLIETECHNIEK BV

Fassawall A2

Fassawall A2

Revolutionair nieuwe brandwerende gevelfolie. Door het gebruik van glasvezel in combinatie met een speciaal mengsel van diverse soorten Polyurethaan beschikt deze nieuwe folie over brandklasse A2. Deze zeer sterke folie is dampopen, waterkerend en bestendig tegen temperaturen tot +400°C.

PG TF BE BIM PR PN
18 Gevelafwerkingen (incl. isolatie)
Fire Barriers

Fire Barriers

De brandveiligheid van de gevel gaat verder dan alleen de folie. Om te voldoen aan een brandveilige gevel is denken en ontwerpen in systemen doorslaggevend. De Fire Barriers zijn voor vliesgevels, open houten en geventileerde gevels toe te passen. Door toepassing van Fire Barriers compartimenteren we achter de gevelbekleding waardoor brand niet verder kan uitbreiden.

PG TF BE BIM PR PN
MorgoFassade Economic (Plus)

MorgoFassade Economic (Plus)

UV-gestabiliseerd gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 20 mm en 20 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 200 gram per vierkante meter, is waterkerend, dampopen en is brandklasse B-s1,d0 volgens Euroclass EN 13501 gecertificeerd. Een combinatie van factoren die garant staan voor maximale bescherming van de achterliggende constructie.
Ook in Plus uitvoering leverbaar, voorzien van dubbele kleefrand

PG TF BE BIM PR PN
18 Gevelafwerkingen (incl. isolatie)
MorgoFassade Standaard Xtra

MorgoFassade Standaard Xtra

UV gestabiliseerde gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 30 mm en 30 procent per vierkante meter. De folie weegt circa 195 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en is brandklasse B-s1,d0 volgens Euroclass EN 13501 gecertificeerd. Een combinatie van factoren die garant staan voor maximale bescherming van de achterliggende gevel.

PG TF BE BIM PR PN
18 Gevelafwerkingen (incl. isolatie)
MorgoFassade UV-FR

MorgoFassade UV-FR

Gevelfolie, toepasbaar achter gedeeltelijk open gevelconstructies tot maar liefst 40 mm en 40 procent per vierkante meter, dankzij speciale UV-stabilisatoren. De folie weegt circa 270 gram per vierkante meter, is waterkerend, dampopen en brandklasse B-s1,d0 volgens Euroclass EN 13501 gecertificeerd. Een combinatie van factoren die garant staan voor maximale bescherming van de achterliggende constructie.

PG TF BE BIM PR PN
18 Gevelafwerkingen (incl. isolatie)
MorgoTop Solar FR

MorgoTop Solar FR

Soepele onderdakfolie, speciaal ontwikkeld voor toepassing bij een te verwachten hoge temperatuur- en/of condensbelasting op daken, zoals bij het gebruik van zonnepanelen, bij metalen daken en zwarte dakpannen.
De folie beschikt over een temperatuurbestendigheid van maar liefst 120°C en kan worden ingezet op daken met een helling vanaf 15 graden. De uit PET-vlies opgebouwde folie, met polyurethaan toplaag is W1 geclassificeerd voor waterkerendheid, is dampopen en UV-gestabiliseerd.

PG TF BE BIM PR PN
31 Onderdaken, dakisolatie…
MorgoVent VX PLUS

MorgoVent VX PLUS

Zware vierlaags dak- en wandfolie, voorzien van een fijnmazige wapening en een High Breathable Film (HBF).
De folie beschikt met een W1 classificatie over uitstekende waterkerende eigenschappen, is dampopen, weegt circa 160 gram per vierkante meter en heeft een sd-waarde van 0,03 meter. Dankzij onder meer de interne wapening, beschikt de folie over uitstekende mechanische eigenschappen, waardoor deze zelfs onder de meest extreme omstandigheden een langdurige bescherming biedt.
Ook in Plus uitvoering leverbaar, voorzien van dubbele kleefrand.

PG TF BE BIM PR PN
31 Onderdaken, dakisolatie…

Projecten van MORGO FOLIETECHNIEK BV

Gevelfolie koppelt functionaliteit en design

Gevelfolie koppelt functionaliteit en design

Sportcentrum en Collegegebouw danken uitstraling mede aan Fassawall Architectura

14-03-2019

Nieuwsberichten van MORGO FOLIETECHNIEK BV

Morgo deelt zijn Webinar 'Brandveiligheid in de Belgische gevelbouw'

Morgo deelt zijn Webinar 'Brandveiligheid in de Belgische gevelbouw'

Brandveiligheid in de Belgische gevelbouw, ‘een hot item’ - de regelgeving voor brandveiligheid in de gevelbouw

29-09-2022
Webinar Brandveiligheid in de Belgische gevelbouw, ‘een hot item’

Webinar Brandveiligheid in de Belgische gevelbouw, ‘een hot item’

17 maart 2022 om 13 u – organisatie Morgo Folietechniek

11-02-2022
Morgo Folietechniek stelt Fassawall FireStop A2 voor

Morgo Folietechniek stelt Fassawall FireStop A2 voor

De optimaal brandwerende (klasse A2) dak- en gevelfolie

05-10-2021
Morgo Folietechniek stelt nieuwe producten voor

Morgo Folietechniek stelt nieuwe producten voor

Bestekteksten beschikbaar via cobosystems

08-12-2020