COBOSYSTEMS

Wooncomplex in St. Petersburg met vensters uit het systeem Gealan-KUBUS®

Wooncomplex in St. Petersburg met vensters uit het systeem Gealan-KUBUS®
13-03-2019
In de Russische metropool St. Petersburg ontstond door de “Bau City Development” als Business-Class-Project een wooncomplex, dat twee torens met 25 verdiepingen bevat.
Daarin zijn circa 400 vensters met dubbele vleugels uit het nieuwe systeem GEALAN-KUBUS® in de acrylcolor-kleur DB 703 voorzien.
De reden voor de keuze van het moderne vensterprofiel is het grote glasaandeel, dat het systeem GEALAN-KUBUS® op basis van zijn smalle aanzichtbreedtes mogelijk maakt.
Het definieert daarmede een vormentaal voor kunststof vensters in de architectuur en opent zo nieuwe vormgevingsspeelruimte. Het verschijningsbeeld van het wooncomplex voldoet aan de Europese architectuurbeweging uit de 30er tot 60er jaren.
De architectonische oplossing combineert een strikt patroon, geometrische vormen, hoogwaardige materialen en oriënteert zich naar het principe van de meest effectieve benutting van de ruimte.
In het wooncomplex zijn 416 woningen gepland. De entree en de hallen van beide complexen zijn volgens het principe van hotellobby’s met een 24-uur-congierge-service vormgegeven.
De eerste verdiepingen van het complex zijn als zakelijke ruimtes voorzien en hebben alleen straat-ingangen.
De binnenplaats van het complex is landschappelijk afgesloten en autovrij, met een ingang tot de binnenplaats die alleen voor bewoners toegankelijk is.

Projectverantwoordelijke: Astragal-Design
Architectenbureau: SM-Projekt

GEALAN FENSTER-SYSTEME GMBH

Adres:
Kraaivenstraat 25-16
5048 AB Tilburg
Telefoon:
+31 13 533 50 08
Fax:
+31 13 533 48 87
Website:

Nieuwsberichten van GEALAN FENSTER-SYSTEME GMBH

Marktintroductie modern allround profielsysteem GEALAN-LINEAR®

Marktintroductie modern allround profielsysteem GEALAN-LINEAR®

Het heldere, hoekige design komt verfrissend tijdloos over en past perfect in een moderne architectuurvormgeving

25-10-2021