COBOSYSTEMS

Project “U Pavayun” in Monaco - Slim gestapelde dozen met stijlvolle zeezichten

Project “U Pavayun” in Monaco - Slim gestapelde dozen met stijlvolle zeezichten
22-06-2023
Het vertrekpunt: een perceel in Monaco met een onhandige vorm

Hoog boven het stadscentrum, halverwege de bergen en de zee, staat een gebouw dat voor niemand onopgemerkt blijft: 'U Pavayun' toont op zijn eigen unieke wijze trots de officiële kleuren van het vorstendom - wit en rood. Door een combinatie van levendige kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur én een gedurfd en modern architectonisch concept, komt de uitstraling van de geventileerde gevels in het gebouw maximaal tot uitdrukking. Daarnaast is de externe isolatie in het gevelbekledingssysteem geïntegreerd, waardoor het gebouw niet alleen een duurzame schoonheid kent, maar tevens thermisch zeer efficiënt is.

Slim gestapelde dozen met stijlvolle zeezichten

De bouwvolumes in de vorm van een doos en met uitzicht op de Middellandse Zee en het Vorstendom zijn kenmerkend voor het gebouw. De uitzichten fungeren als een verlengde van de leefruimte binnen, doordat ze de grenzen tussen binnen en buiten doen verdwijnen. Overspoeld door zonlicht krijgen de appartementen een extra dimensie. Markant en kleurrijk: een schitterend appartementsgebouw in Monaco maakt een design statement met Trespa® Meteon® gevelbekleding

Het gebouw is gesitueerd aan een nauwe, bochtige straat. Om de beschikbare ruimte optimaal te kunnen benutten, is de oostelijke gevel sterk gebold, terwijl de gevels aan de andere zijde van het gebouw achthoekig zijn. Jean-Michel Ughes van ArchiStudio in Monaco werd door het Vorstendom zelf als projectverantwoordelijke aangesteld. De architect wilde graag vasthouden aan een ontwerpconcept dat volledig gebaseerd was op de nauwgezette interactie tussen lijnen en geometrische volumes. Aan de westzijde van het gebouw is dit idee vertaald naar, wat er op het eerste gezicht uitziet als, een opzettelijk gedeconstrueerde stapel dozen. Dit vormt een scherp contrast met de gladde kromming van de op het oosten gerichte balkons.

De dozen bekleden: waarom Trespa® Meteon® de keuze bij uitstek was

Jean-Michel Ughes verklaart: “Ik voelde me meteen aangetrokken tot Trespa®-platen, omdat we bezig waren met een project dat volledig afwijkt van traditionele gebouwen. We wilden gevels ontwerpen die onderscheidend zijn – eigentijdser, innovatiever en uiteindelijk ook duurzamer.” Bovendien worden gevels van Trespa® Meteon® ontworpen inclusief externe thermische isolatie. Het isolatiemateriaal bevindt zich tussen de buitenwand en de Trespa®-platen. Deze technische optie lijkt in Monaco wellicht heel ongewoon, maar ze biedt wel een cruciaal voordeel: in een stad waar het vastgoed extreem duur is, telt iedere vierkante decimeter. En externe isolatie doet, in tegenstelling tot interne isolatie, geen afbreuk aan de beschikbare leefruimte.

Ik voelde me meteen aangetrokken tot Trespa®- platen (…). We wilden gevels ontwerpen die onderscheidend zijn – eigentijdser, innovatiever en uiteindelijk ook duurzamer.” Jean-Michel Ughes, Archi Studio

Projectinfo
ARCHITECT - Archi Studio - Jean Michel Ughes Architecte
FOTOGRAAF - ©Archi Studio Monaco - Jean Michel Ughes Architecte
TOEPASSING - Gevels
PRODUCTLIJN - Trespa® Meteon®
DECORSET - Trespa® Meteon® Uni Colours, Trespa® Meteon® Wood Decors

Cobosystems biedt bestekteksten aan voor HPL-platen van Trespa, ook op bestekservice.be :

Voor bestekservice KLIK hier

TRESPA BELGIUM BV

Adres:
H. Van Veldekesingel 150 B 19
3500 Hasselt
Telefoon:
0800 15 501
Website: