COBOSYSTEMS

Groothandel BigMat kiest Icopal bitumendakbedekking voor loods  

04-01-2024

De groothandel van bouwmaterialen in Brussel en Wallonië BigMat, breidde de site in Sprimont uit met een nieuwe loods. Dankzij deze uitbreiding worden meer producten opgeslagen en worden de bouwprofessional en particulier nog sneller bevoorraad. Als bouwgroothandel kon BigMat kiezen uit een breed gamma van dakbedekkingsmaterialen maar BigMat ging resoluut voor het Icopal-gamma. Directeur Yves Deflandre getuigt. 

BigMat is al 40 jaar actief in België en heeft ondertussen 19 dealerships in Brussel en Wallonië. Het bedrijf speelt sterk in op zelfstandigheid in de filialen, nabijheid en goed contact. Bovendien is de bouwmaterialenhandel, als één van de eerste in de regio Luik, al vijftien jaar verdeler van het BMI-productgamma.

Icopal bitumendakbedekking: kwaliteitsvol en duurzaam

Kiezen voor de BMI-bitumendakbedekking, is kiezen voor een product dat een hele reeks ontwikkelingen heeft doorgemaakt om te voldoen aan verschillende eisen. De APP en SBS gemodificeerde bitumendakbanen hebben een levensduur van 30 jaar en zijn recycleerbaar aan het einde van hun levensduur. Voor de loods van 700m² werden er vier verschillende producten gebruikt: een Siplast primer, een zelfklevend dampscherm Vedagard Multi SK, een membraan fabrieksmatig voorzien van isolatie (POLAR EPS) en een luchtzuiverende afwerkingslaag Parafor SOLO FE GS NOxActiv.

“We kennen de BMI-producten en hun voordelen zeer goed. Al meer dan vijftien jaar zijn we verdeler van deze kwalitatieve hoogwaardige bitumineuze dakbedekking en dat zullen we blijven”, benadrukt Yves Deflandre.  

Zelfklevend dampscherm Vedagard Multi voor snelle plaatsing

In geval van een steeldeck is het aangewezen om te kiezen voor een zelfklevend product. Voor de BigMat-loods is geopteerd voor het Icopal Vedagard Multi SK zelfklevend dampscherm. Koud-zelfklevende dakbanen zijn snel en makkelijk te plaatsen. Bovendien zorgen ze ervoor dat er geen open vlam nodig is. Hierdoor vermindert het risico op brand met meer dan 90%. Het dampscherm maakt het dak niet alleen luchtdicht, het beschermt ook de isolatie tegen condensatie en houdt de isolatiewaarde van het gebouw op peil. Vochtplekken, lekken, schimmels en schade aan de dakconstructie worden vermeden.

Op vijftien dagen werd de volledige dakconstructie afgewerkt. Dit benadrukt nog maar eens de voordelen van koud-zelfklevende dakbanen. Het is een tijds- en kostenbesparend product, en de eindklant die is tevreden dankzij de snelle plaatsing”, verduidelijkt Peter Gillis, Sales Manager BMI Belgium 

Schonere lucht met de toplaag Parafor SOLO FE GS NOxActiv

Dagelijks stoten industrie, verkeer en huishoudens veel schadelijke stoffen uit, waaronder stikstofoxiden. De urgentie om deze uitstoot terug te dringen is groot. Gelukkig bestaat er een specifieke beschermlaag voor de dakbedekking die de lucht zuivert van vervuilende stoffen. De Parafor Nox activ toplaag zet onder invloed van zonlicht de schadelijke NOx-deeltjes om in onschadelijke restproducten. Regen spoelt deze weg zonder het milieu te belasten. 

"Binnen de bouwsector proberen we allemaal ons steentje bij te dragen tot een schonere en duurzamere wereld. Zeker met de doelstellingen van 2050 in het achterhoofd. Het is meer dan logisch dat onze keuze uitgaat naar de Parafor SOLO FE GS NOxActiv toplaag. Deze investering biedt de personen rondom ons de luchtkwaliteit die ze verdienen”,besluit Yves Deflandre.

BMI Belgium bv/srl

Adres:
Wijngaardveld 25
9300 Aalst
Telefoon:
+32 (0)53 72 96 72
Website:

Projecten van BMI Belgium bv/srl

Groendak als uitbreiding van de persoonlijke ruimte

Groendak als uitbreiding van de persoonlijke ruimte

BMI Belgium bemerkt tijdens de lockdownperiode steeds meer interesse in groendaken

06-08-2020