COBOSYSTEMS

Met APOROOF EPDM plaatst één persoon een perfect waterdichte en duurzame dakbekleding

APOK Roof project Foto 1
APOK roof project 2024 Foto 2
23-05-2024

Een inspirerend verhaal van Van Der Velden Dakwerken BVBA

Ontdek APOROOF EPDM - de nieuwste topper van APOK-Exclusives

APOK-collega Jelle Andries aan het woord: 
"Jeroen is al jarenlang klant aan APOK-huis. Samen hebben we al heel wat mooie projecten gerealiseerd. Begin dit jaar benaderde Jeroen ons met het plan om het dak van een vriend onder handen te nemen. Het dak was niet geïsoleerd en bedekt met traditionele roofing die dringend aan vernieuwing toe was. Samen gingen we door de mogelijkheden waarbij de keuze voor APOROOF snel was gemaakt: Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en je kunt het -in tegenstelling tot andere EPDM-bekledingen- perfect alleen plaatsen. De dikte van 1.5 mm maakt dit nog evidenter waarbij je rendement en kwaliteit combineert. Ideaal dus voor Jeroen. 

Jelle gaat verder:

"Eenmaal de product-knopen waren doorgehakt, ben ik ter plaatse gegaan om de renovatie concreet in kaart te brengen. Samen hebben we het dak opgemeten waarna ik langs mijn kant de nodige zaken in gang heb gestoken. Omdat APOROOF een gloednieuw product is en het dus de eerste keer was dat Jeroen ermee aan de slag ging, besliste hij om 1 dag les te volgen - die zoals bij elke elke opleiding bij APOK kosteloos is - in ons opleidingscentrum te Ham.

Met aangescherpte kennis en vaardigheden, had Jeroen alle tools in handen om vervolgens aan de slag te gaan."

"Hij startte met het verhogen van de opstand om ruimte te maken voor de nieuwe isolatie. De isolatie die werd geplaatst waren 10 cm PIR-platen van UNILIN, wat een optimaal warmtebehoud alsook een aanzienlijke energiebesparing opleverde. Daarnaast installeerde Jeroen ook een nieuwe 4-wandige platdakkoepel voor een optimale energie-efficiëntie."

"En dan was het APOROOF-tijd. De APOROOF werd uitgerold en met behulp van onze APOROOF contactlijm kleefde Jeroen de EPDM vervolgens op de isolatielaag. Om de perfecte waterdichting te verkrijgen werden de naden met APOROOF naden lijm perfect afgewerkt. Resultaat na enkele dagen werk: Een waterdichte en duurzame bekleding, snel en gemakkelijk geplaatst, die de tand des tijds zal doorstaan en eveneens zuiver regenwater levert."

"Nadat het dak een succesvolle transformatie had ondergaan, werkte Jeroen nog de verhoogde opstanden af met SOLOTRIM dakranden voor een snelle plaatsing. De gevelzijde rondom werd met Kronoart-gevelplaten netjes afgewerkt. Een geslaagde renovatie, een tevreden klant & aannemer én wij zijn blij dat we opnieuw een mooie samenwerking hebben kunnen realiseren. Voor herhaling vatbaar!"

Klik hier om het volledige verhaal te lezen op de Apok-website

APOK NV/SA

Adres:
Oudestraat 11
1910 Kampenhout
Telefoon:
016 61 72 62
Fax:
016 61 72 81
Website:

Projecten van APOK NV/SA

31.000 m2 nieuwe zinkdaken voor musea Jubelpark

31.000 m2 nieuwe zinkdaken voor musea Jubelpark

Apok is de geprefereerde partner van deze gigantische dakrenovatie

15-06-2021