COBOSYSTEMS

Een energieneutraal kantoor te Nieuwegein (Nl) met Holonite dagkantkaders

13-06-2024
Het kantoor van Van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V. is gebouwd op bedrijventerrein Het Klooster te Nieuwegein.

Het pand is energieneutraal gebouwd en wordt gevoed door warmtekoudeopslag en warmtepomp. Voor het kantoor is energiezuinige en persoonsgebonden verlichting gebruikt om zo een optimaal resultaat te bereiken in energieneutraliteit. Tevens zijn er zonnepanelen geplaatst om het oppervlak effectief te benutten en om voorbereid te zijn op de veranderende salderingsregels. 

Om een goede keuze te maken in de maatregelen die effectief zijn om kantoor en loods energieneutraal te maken, is er een energiebalans en een kostenbalans opgemaakt. Deze kostenbalans is gemaakt op basis van de investeringen van de verschillende maatregelen als warmtepomp, warmte-koude-opslag, distributienet warmte/koude, verlichten en bijbehorende regeling, ventilatie met warmteterugwinning, zonwering, isolatie en type glas. Door gebruik van geschikte materialen, zoals goede isolatie en ventilatie, is een hoge opbrengst van warmteterugwinning bereikt. Ook de locatie is optimaal benut door het op een juiste manier inzetten van zon, bodem, water en wind.

De opdrachtgever heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan met CO2-prestatieladder niveau 5 en MVO-prestatieladder niveau 3. De Cradle to Cradle gecertificeerde elementen van Holonite sluiten daar volledig op aan.

Voor dit project, Van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V., heeft Holonite imposante kaders geproduceerd in kleur lichtgrijs. Het pand krijgt met de kaders een opvallend contrast met de donkere gevel en de lichte elementen. De variëteit in kleur zorgt voor een mooi accent tussen pand en Holonite product.

  • Architect; Architectenbureau Koppens
  • Aannemer; Nieuwenhuizen Daandels Bouw
  • Bouwheer; van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V
  • Bouwjaar; 2018
  • Gebruikte producten; raamkaders

HOLONITE BV

Adres:
Ambachtsweg 9
4691 SB Tholen
Telefoon:
+31 166 601 300
Fax:
+31 166 603 558
Website: