COBOSYSTEMS

Voorbeeldgebouw campus Theodoor met duurzame emco schoonloopzones

11-10-2023

Bij kindercampus Theodoor te Jette heeft emco voor de vier entrees de schoonloopzones Linea geleverd. De aankoper en werfleider van bouwonderneming Houben werden door emco overtuigd om de voorgeschreven entreemat te vervangen door de duurzame emco schoonloopzone Linea. Deze keuze paste beter binnen de ambitie om een voorbeeldgebouw te realiseren op het gebied van duurzaamheid. De kwaliteit Linea is een duurzame keuze aangezien deze vervaardigd is van Econyl® gerecycleerde garens. Bovendien past de kleur bruin harmonieus in het door de architect gekozen kleurenpallet.

Het materialenpakket is door Cuypers & Q architecten gekozen in functie van duurzaamheid en akoestiek. Alles is afgestemd op een integrale beleving van duurzame en onderhoudsarme materialen. In een aangenaam warm kleurenpallet dat de campus een onderscheidend gezicht geeft.

Voorbeeldgebouw: duurzaamheid

Voor het energie-advies en de speciale technieken was Cenergie verantwoordelijk. De opdracht was om voorbeeldgebouw te creëren op het vlak van duurzaam bouwen, met hoge ambities op Belgisch en internationaal niveau. Om alle aspecten van duurzaamheid mee te nemen in het concept volgde het ontwerpteam een ontwerpmethodiek gebaseerd op duurzaamheidsmeters zoals BREEAM, LEED en GRO. De duurzaamheid van een gebouw gaat immers veel verder dan enkel het energetische aspect. De gebruikte bouwmaterialen zijn streekeigen, recupereerbaar of gerecycleerd, voorzien van ecolabels en liggen binnen NIBE klasse 4 of hoger.

Emco is een fabrikant die meedenkt en bijzondere oplossingen aandraagt. Geen standaard, maar design en maatwerk. Met een kwaliteit die aansluit bij de strategie om een duurzaam gebouw te realiseren.

EMCO BENELUX DIVISIE BOUWTECHNIEK

Adres:
Veldrijk 2
8530 Harelbeke
Telefoon:
056 22 49 78
Website:

Projecten van EMCO BENELUX DIVISIE BOUWTECHNIEK

Stijlvolle entrees VISO Gent met exclusief vintage dessin

Stijlvolle entrees VISO Gent met exclusief vintage dessin

Diplomaat Premium entreematten, met Maximus Vintage inlagen van Emco

25-04-2024
Stijlvolle emco entreemat bij kantoorgebouw Commerce 46

Stijlvolle emco entreemat bij kantoorgebouw Commerce 46

Op de hoek van de Handelsstraat in Brussel staat het nieuwe kantoorgebouw Commerce 46

11-03-2024
EMCO plaatst “Conform” vuilvangzones in gebouw “De Meermin”

EMCO plaatst “Conform” vuilvangzones in gebouw “De Meermin”

In het nieuwe vrijetijdscomplex in Waasmunster werden de vuilvangzones bij de zes ingangen uniform uitgerust met Conform. Het opvallende gebouw werd ontworpen door POLO Architecten.

22-06-2023
Unieke entreemat siert entree Dentius tandartsenpraktijk

Unieke entreemat siert entree Dentius tandartsenpraktijk

De nieuwe schoonloopzones Emco Premium kunnen ook als unieke inlage bij entreematten worden toegepast

29-04-2022